top of page

Parke Çeşitleri nelerdir ? Hangi parkeyi tercih etmeliyiz ?

Yaşam alanlarımızda ayaklarımızın temas ettiği yer olan zemin malzeme seçiminde çok popüler olan parke'yi tercih etmek için öncelikle parke çeşitlerini bilmemiz gerekiyor, Ess Mimarlık olarak size bu konuda yardımcı olabilmek adına bu yazıyı derlemiş bulunuyoruz.


> Laminant Parke

> Masif Parke

> Lamine Parke


Laminant Parke

En uygun fiyatlı parke çeşitidir. Tamamı ile yapay malzemelerden oluşur. en üst yüzeyde gördüğümüz o ahşap desen aslında desenli bir kağıt parçasıdır ve preslenmiştir. Bütçemizi zorlamadan uygun bir tercih için ideal parke çeşididir. 15 yıla kadar garantilileri mevcuttur.


Lamine Parke

Lamine parkenin bir kısmı doğal ahşap bir kısmı ise yapay malzemelerden oluşmaktadır. Lamine parkenin sadece bizim gördüğümüz yüzeyi yani parkenin en üst kısmı doğal ahşaptan temin edilmiştir. Fiyatı Laminant parkeye göre daha yüksektir.



Masif Parke

Her şeyi ile doğal ahşaptan üretilmiş bu parke çeşidi diğer parke çeşitlerine göre daha pahalıdır ve hem uygulama süresi hem de bakımı daha zordur. Diğer parke çeşitlerine göre daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır.



Parke Seçerken Neye Dikkat Edilmeli ?


Dayanıklılıklarına göre parkeler numaralandırmıştır. 21,22,23,31,32,33,34 21,22,23 numara düşük yoğunluklu yani üzerinde fazla insan trafiği olmayan yerlerde kullanılır. 31,32,33,34 numaralı parkeler ise ticari sınıf olarak adlandırılır. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde tercih edilir.




302 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page