top of page

Dekorasyonda İskandinav tarzı nedir ?

Günümüzde oldukça popüler bir yere sahip olan İskandinav tarzını, dekorasyona ilginiz varsa mutlaka duymuşsunuzdur. İskandinav tarzını açıklayarak başlayalım. :)



Geleneksel ve modern stilleri olan iskandinav tarzı, günümüzde modern iskandinav olarak tercih ediliyor. İskandinav tarzını betimlemek gerekirse onu minimalizm ve işlevsellik olarak tanımlayabiliriz.


İskandinav bölgesi Coğrafi nedenlerden dolayı gün ışığını çok az almaktadır bu durum iskandinav tarzını ortaya çıkarmış dersek herhalde yanlış bir şey dememiş oluruz. :) Bu karanlık ve basık coğrafya insanları evlerinde sadeliğe ve süsten arınmış bir ortama hazırlamıştır. Düzensizlik ve karmaşadan uzaktır bu nedenle fonksiyonel ve sade eşyalar tercih edilmektedir. Güneşli havaya özlem olduğu için evlerde sakin ve dinginlik aranmaktadır bu nedenle nötr renkler kullanılmalıdır. Sıcak ahşap renkleri ise evde parlak renkler olmadan güneş havası yaratmaktadır.


"Hygge" bu kelimeyi daha önce duydunuz mu ?


Danimarkalılar için bir yaşam felsefesidir. Mutluluk, Dinginlik ve sıcaklık anlamlarında kullanılmaktadır. İskandinavlılar rahat bir yaşam tarzını benimser, bu nedenle konfor ve rahatlığı maksimumda yaşarlar. Evlerde çok sayıda serpiştirilmiş minder görmemizin nedeni budur. :)


Sadelik


İskandinav ülkelerinde özel bir kültür anlayışı vardır. İskandinavlar, İnsanların yaşam sadeliklerine saygı duyarlar. Bu anlayış ev dekorasyonlarına da yansımıştır. Mobilya

tasarımları yalın, basit ve sade olmasına rağmen adeta bir sanat eseri gibi görünürler.


Soğuk ve Yalın


İskandinav dekorasyon tarzında soğuk ve yalın görüntüsü ile modern tasarımı yansıtmaktadır. İşlevsel mobilyalar ve özenle seçilmiş aksesuarlar bu tarzın karakteristik özelliklerindendir.




60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page